Aktivitetsoversigt

Aktiviteterne med de 4 elementer foregår på selve lejren.

Ud over aktiviteterne på lejren, er der 2 heldagsaktiviteter som finder sted udenfor lejren. En tur til Asaa strand og en til Dorf Møllegaard. Se beskrivelsen nederst på siden. 

Derudover er der mulighed for at vælge kasseaktiviteter, hvis man f.eks. har brug for en roligere periode med sin patrulje og sine ledere på egen lejrplads. Vælger man dette, får man en aktivitetskasse udleveret med opgaver fra SciencePirater-programmet, som man laver på egen lejrplads. Derudover vil der også være andre kasseaktiviteter, man kan lave på alle tider af dagen, som man ikke booker på forhånd. 

Luft 

Byg den perfekte drage:

Danmark er et ret blæsende land året rundt. Dette giver gode muligheder for drageflyvning. Der ses ofte drager, der flyder i det ganske land, og nu skal luften over Thorup Hede sværme med jeres flotte drager.

Katapultpionering:

Kastemaskine, blide, katapult. Kært barn har mange navne. På denne post skal man pionere en katapult, som skal kunne kaste med forskellige ting, og vi skal se, hvor langt skytset kan komme. (Det er en fordel med kendskab til pionering).

Luftballon:

En spændende og kreativ oplevelse med at lave og flyve små luftballoner. Vi vil udforske videnskaben bag flyvning, lære om luftballonens konstruktion og samtidig have det sjovt med hjemmelavede luftballoner.

Flyshow:

Kunne du tænke dig at blive en haj til at få noget til at flyve i luften? Lær at lave en kophelikopter, flyversommerfugle, sugerørsflyvere og papirflyvere. Hvem kan flyve højst og længst?

Raketter:

Tag med på en spændende rejse på himlen, når vi inviterer dig til “Raketskud” – en aktivitet, der kombinerer vindeskab, eventyr og sjov. På denne post introducerer vi dig til en verden af raketter og deres dynamiske kræfter.

Jord

Klatring:

Thorup Hede er omkranset af træer. Har du set træerne fra oven? Hvor langt tør du kravle op?

Jordovn:

Her vil I komme til at afprøve forskellige former for primitiv bagning. Vi laver forskellige “ovne” og prøver dem af. Der bliver både små og store typer, og vi prøver selvfølgelig med noget godt brød.

Hulebygning:

I naturen kan man mange ting, blandt andet bygge huler. Derfra kan meget ske. Der kan udkæmpes slag, opdages nye  verdner eller skabes nye relationer. Kom og byg huler!

Når jorden ryster:

Når jorden ryster, spiller naturen med kræfterne. Fænomenale kræfter som kan forårsage vidtrækkende katastrofer og enorme ødelæggelser. Kom og prøv at efterligne de kræfter med vulkanudbrud og jordskælv.

GPS-løb:

Kom rundt på og se hele Spejdercentret på dette GPS-løb, hvor der undervejs vil være forskellige opgaver undervejs, hvor man kan teste sin spejderviden.

Ild

Leg med ild:

Vi skal lege med ild, og vi skal bekæmpe ild. Ild har gennem tiderne været brugt til nytteting: varme, madlavning m.v., men ild er også farlig, og derfor har den kunnet fascinere og bruges som underholdning. At lege med ilden kan stride mod det, vi har lært, og vi taler om at turde noget, vi måske ikke turde. Og hvor går grænsen for dumdristighed.

Saunatur på lejr:

Har I lyst til at bygge jeres egen sauna, så er denne aktivitet lige noget for jer. I skal bruge jeres spejderevner til at lave en sauna til patruljen, så I kan komme i sauna på lejren.

Smed et mergelspiger:

Et vigtigt redskab i enhver spejders toolkit er et mergelspiger. Kom og se jernet blive glødende hedt i essen og prøv at svinge hammeren, når du laver dit eget mergelspir.

Brændemærke – tinstøbning:

Kom og støb lejrens tema, de 4 elementer, i tin og prøv også at brændemærke korpslogoer i træ.

Fremtidsmad på dåsekomfur:

Upcycling er godt. Kom og prøv kræfter med en sodavandsdåse og giv den nyt liv ved at lave den om til et komfur, hvor der efterfølgende skal tilberedes fremtidsmad på.

Lanterner:

Har du en lille hårdværker og designer gemt i maven? Så kom på denne aktivitet og lav gruppens nye lanterner i træ og glas.

Gammelmandsild:

Kom og prøv kræfter med den gamle båltype gammelmandsild. Vi bygger bålstedet op, laver forskellige former for optænding, prøver forskelligt brænde af og finder ud af de mange fordele, der er ved den, samtidig prøver vi det af i praksis

 

Vand

Effektiv vandanvendelse:

40 % af verdens befolkning er påvirket af vandmangel. De har ikke adgang til frisk drikkevand. Verdensmål nr. 6 handler om, at alle skal have adgang til rent vand og udvikling af filtreringsmetoder til rengøring af vand. Kom og lær hvordan man filtrerer og flytter vand.

Hedens skibsværft:

Gav vide, om der ikke er en bådebygger gemt i dig. Vi skal bygge forskellige både med fremgang af propeller, luft og damp.

Hvilken båd kan komme først? Hvilken båd er sjovest at lave?

101 and:

Fisk jeres opgave op ad andebassinet og udfordre patruljen både fysisk og mentalt med alt mellem himmel og jord. Hvad kalder man en boomerang, der ikke kommer tilbage? Hvor langt er der fra gravhøjen til Frodes Gård? Hvor højt kan en patrulje nå, hvis man stabler den?

Kan I nå 25 opgaver, eller kan I nå 101? Ved fælles hjælp kan man alt!

Fiskens hemmeligheder:

Fisken har en hemmelighed, som gør den istand til at ligge midt i vandsøjlen, hvor den kan hæve og sænke sig efter behov. Denne hemmelighed er også den som gør, at ubåde fungerer. Kom og lær denne hemmelighed.

Pas dit grej:

Medbring jeres øske, spader og dolke, så lærer I at slibe og vedligeholde jeres grej, så det altid er i orden, når det skal bruges. Vi snakker også lidt om opbevaring af lejrgrej, når det ikke er i brug.

Vandsjov:

Er I klar til en sjov og anderledes oplevelse? Hvis I elsker rundbold, vil I elske vores version af spillet: Vandrundbold! Det klassiske rundbold er tilføjet glidebaner og små vandbassiner.

Er I mere til byggeprojekter, så har vi også den perfekte aktivitet. her får I mulighed for at bygge jeres egen vandrutchebane med patruljen og bagefter prøve den.

Heldagsaktivitet

Vi har 2 heldagsaktiviteter, hvor I tager væk fra Thorup Hede. For begge ture gælder, at man skal have sine ledere/ansvarshavende voksne med, som vil komme til at deltage aktivt i gennemførelsen af aktiviteterne i forskelligt omfang. Det er således ikke muligt for spejderne at tage alene fra lejren på heldagsaktivitet.

I forbindelse med heldagsaktiviteterne bliver det muligt enten selv at transportere sig til fods eller komme med bus.

Aktiviteter på Dorf Møllegaard

Museet på Dorf Møllegaard formidler den begivenhedsrige historie om livet på en møllegård gennem århundreder.

Vil du prøve at få vindmøllen til at dreje, så kornet bliver malet til mel, som vi bagefter bager med?

Vil du prøve at lave elektricitet med vandmøllen?

Vil du derudover med på skattejagt, lave bål og høre (røver)historier fra mølleren? Eller vil du gerne gå på opdagelse i Møllerens hus, hvor du må røre ved tingene og sætte dig på stolene?

Så skal du besøge Dorf Møllegaard.

Aktiviteter på Asaa strand

Tilbring en herlig dag ved Asaa strand, hvor der tilbydes flere forskellige aktiviteter:

Ås-lejrens flådebyggere skal være med til at bygge Asaas flåde med den bedste og mest sødygtige tømmerflåde.

Har man været ved at bygge en tømmerflåde, så skal den da indrettes, så du kan klare dig uden at gå i land.

På stranden finder den store sandslotkonkurrence sted, hvor I dyster om at lave den største, flotteste og mest kreative sandskulptur.

Du kan også bruge dagen i vandet sammen med dine ledere med en dejlig dag ved stranden, hvor det våde element står for skud. Masser af tid til afslapning og svømmeture med vennerne og til at give lederne en våd overraskelse. BADNING ER PÅ EGET ANSVAR.

 

Hike

Hike på hærvejen
På heiken På Hiken vil der være fokus på naturen – vi vil benytte app “seek by iNaturalist”; men der vil også være tid til eftertænksomhed og stilhed. 
Når dagens vandring på Hærvejen er slut, er vi fremme ved hytten “Millerskoven”, hvor aftensmaden skal klargøres til et fælles festmåltid – derefter hygge og afslapning.
Medbring sovepose/liggeunderlag, spisegrej og tandbørste.
Hikens længde vil være ca 25 km. i alt.
Første Hike er fra mandag d. 15. juli med start fra lejren kl. 13.00 og som er tilbage i lejren tirsdag d. 16. juli senest kl. 11.30
Anden Hike er fra torsdag d. 18. juli med start fra lejren kl. 13.00 og som er tilbage i lejren fredag d. 19. juli senest kl. 11.30