MUS-LEJR 

 

Der afholdes som hvert år MUS-LEJR på Spejdercenteret Thorup Hede medio juni, hvor spejdere i alderen 6-11 år, fra alle korps, er velkomme. 

En lejr med fuld fart, masser af smil og latter. En lejr, hvor man lugter af røg fra bålet, en lejr hvor nye venskaber skabes og gamle venner mødes.

 

MUS LEJREN 2022 

 

MUS lejr 2022 bliver gennemført i weekenden 10.-12. juni og er stadig i planlægningsfasen men så snart vi har fundet de fedeste aktiviteter, deler vi dem her på siden 

 

MUS lejren er en lejr hvor alle rammer er sat og hvor alle de faste aktiviteterne er arrangeret på forhånd. Man medbringer blot telt og mad samt det gode spejder humør, resten skaber vi i fællesskab.

 

Vel mødt til en god lejr på Spejdercentret Thorup Hede

 

 

 

 

Lejrledelsen:

Lejrledelsen: Tonnie Ehlers 

Er der spørgsmål til lejren generelt kontakt Tonnie Ehlers på tonnieehlers@kfumspejderne.dk 

Økonomi: Annegrethe Pedersen 

Er der spørgsmål til tilmelding, t-shirt og økonomi kontakt Annegrethe Pedersen på akp55@live.dk

 

Samarit: Findes hos informationen.

Tilmeldings informationer

Vi bruger som tidligere tilmeldingssystemet hos firmaet Flexminds, hvorfor I både ved tilmelding og kvitteringer kommer til at støde på deres navn. Møder I udfordringer undervejs, skal I ikke holde jer tilbage med at kontakte os

 

Prisen er på 185,00 kr. pr. deltager/leder/køkkentante.

 

Priserne for T-shirts er kr. 75,00 for børnestørrelser og kr. 85,00 for voksenstørrelser (XS og op).

 

Tilmeldingssystemet gør det desværre ikke muligt at rette i tilmeldingen. Det letteste er at gå ind og lave en ny tilmelding, alternativ kontakter I Annegrethe pr mail og så finder vi ud af det

Når I følger dette link eller trykker i menuen på tilmelding, kommer I ind på tilmeldingssiden. Til sidst i tilmeldingen skal der tages stilling til hvordan I ønsker at betale og en af mulighederne er en bankoverførsel som I kender. Tilmeldingen åbner først i starten af 2022

Der bliver automatisk sendt en kvittering/faktura til den mailadresse som I opgiver undervejs i tilmeldingen, husk at sende den videre hvis ikke, I som tilmelder, også står for betalingen.

Vi glæder os rigtigt meget til at vi mødes, til en spændende og indholdsrig lejr, sammen med mange glade og forventningsfulde børn.

Er der spørgsmål skal I ikke holde jer tilbage med at kontakte os.

 

 

Lederinformation

Vi har samlet en række praktiske informationer i nedenstående, som I vil få udleveret ved ankomsten til lejren i et hæfte (lederhåndbogen, som senere også vil findes her).  Alle informationer vil også kunne findes her på hjemmesiden.

Familiespejdere er velkommen til at komme på besøg på MUS-lejren om lørdagen. De er også velkommen til at deltage i aktiviteterne men I skal være opmærksom på at aktiviteterne er målrettet  hhv 0+1 kl og 2+3 kl. En god ide og stor oplevelse for familiespejderne er også at deltage i andagten/gudstjenesten lørdag eftermiddag. Har man ikke et tilhørsforhold til en gruppe så kan MUS lejren være behjælpelig med sted at spise sin medbragte frokost. 
Prisen er 55 kr pr person  incl MUS lejr mærke 

 

Når I ankommer på lejren bedes I straks henvende jer i informationen.

 

Indbydelse til brug i enhederne

Vi laver en lille skabelon i word som I kan bruge til at printe og dele ud til spejderne. Når lejren er planlagt  vil Linket til skabelon kommer HER

MUS-LEJR sangen

Hver MUS-LEJR starter og slutter med MUS-LEJR sangen. Den kan med fordel printes ud og evt. klæbes ind i de medbragte sangbøger. I kan finde sangen her

Ankomst med materialer

I er velkommen til at køre materialer helt ind på lejrområdet i tidsrummet fra torsdag kl 17.00 til fredag kl 16.00. Herefter vil det ikke være muligt, at have biler på lejrpladsområdet. Sæt evt teltene op torsdag aften og lav en udflugt ud af det. 

Ankomst til lejren fredag

Ved ankomst til lejren, fredag den 10. juni, bedes I henvende jer i informationen og aflevere en aldersinddelt liste 6-8, 9-11 årige og voksne. På listen bedes også oplyses navne og mobilnummer på den ansvarlige leder  som deltager på lejren. Her vil I også få udleveret lederhåndbøger, bestilte t-shirts mm.

Efter aflæsning køres bilen til parkeringspladsen eller forlader lejren Der er ingen mulighed for at køre på lejrområdet i bil efter fredag kl. 16.00, hvor alle biler skal være ude af selve lejrområdet.

Følg skiltene og anvisningerne, så når I alle forhåbentlig uproblematisk frem til aflæsningspladsen. Vi har traktorer der kører tunge ting og trailere ind til jeres lejr, også efter fredag kl 16.00

Ledermøde

Ledermødet foregår lokalt i hver underlejr. Underlejrlederen i hver underlejr kontakter jer ved ankomst for yderligere oplysninger.

Er der spørgsmål under lejren henvend jer meget gerne i informationen eller til jeres underlejrleder.

 

Fotografering

På MUS-LEJR er der tradition for gruppefotografering. Dette foregår om lørdagen. Vi vil starte i jeres underlejr på de anførte klokkeslæt i programmet. Da der er begrænset med tid, bedes I have jeres uniform/særpræg klar.

Hjælp til aktiviteterne

Aktiviteterne om lørdagen er forberedt og alle materialer er klar til brug, men på mange af aktiviteterne er der brug for ekstra hjælp. Vi beder derfor hver gruppe, så vidt muligt, stille med mindst en leder, som er villig til at give en hånd med på aktiviteterne. Aktiviteterne er opdelt efter alder og enhederne dvs. 6-8 årige og 9-11 årige.

I må meget gerne melde ind allerede ved tilmelding, hvis I har en leder, over 18 år (eller to) som har mulighed for at hjælpe ved aktiviteterne.

Underlejrlederen I jeres underlejr kontakter jer også ved ankomst.

Afgang til aktivitetsperioder sker samlet fra underlejren 10 minutter før start.

 

Indkvartering og Indretning af lejrplads

Lejren vil være inddelt i 3 underlejre. Hver gruppe får tildelt en lejrplads og laver deres eget lejrliv udenfor aktivitetsperioderne. Alle bor i telte og laver mad over bål. I skal selv medbringe telte, lejrudstyr (kogegrej mm) samt køletasker og madvare. 

Der er ikke flere hundrede kvadratmeter til hver enhed, men vi vil gøre vort bedste for, at hver gruppe får rimelig plads til rådighed. Derfor beder vi jer kritisk vurdere, hvor mange telte det er nødvendigt at medbringe. 

På lejren er der rigeligt med brænde og rafter til alle grupper. 

Opbevaring af mad

Der er ikke mulighed for at få mad opbevaret i køleskabe på lejren. Frys evt. et par liter mælk eller andet mad ned og brug dette som køleelement.

Måltider

I er selvprovianterende på lejren, og skal derfor medbringe, hvad I skal spise. I opfordres til, at der laves fælles bål i underlejrene, hvor 2-4 enheder deles om bålstedet og måske spiser sammen. Disse bålsteder kan også anvendes til hyggeligt samvær om aftenen.

Det store lejrbål fredag aften

Hver underlejr samles i sin underlejr kl. 20.20 til optakt til lejrbålet. Derefter går underlejren samlet til den store lejrbålsplads. Efter lejrbålet er der mulighed for hygge i egen lejr, gerne sammen med de nærmeste grupper, evt. med snobrød, popcorn m.m. Medbring selv materialer hertil.

Gudstjeneste lørdag eftermiddag

Hver underlejr samles kl. 16.00 og går i samlet flok til gudstjeneste. Husk at medbringe fane, hvis I har en.

Lejrbål lørdag aften

Lejrbålet lørdag aften foregår hos jer selv. Hvad med at lave lidt hygge og underholdning sammen med to, tre eller flere andre grupper?

Morgenandagt Søndag

Hver underlejr samles på en af underlejrlederen nærmere angivet plads.

Aktivitetsperioder

Afgang til aktivitsperioder foregår samlet fra underlejren 10 minutter før start.

Aktivitet søndag formiddag

Søndag formiddag skal alle lejrens deltagere rundt på hele lejren og lave en masse sjov. Hver gruppe forbereder hjemmefra mindst en aktivitet, gerne flere, som passer til temaet. Aktiviteten afvikles ved / i nærheden af egen lejrplads. Aktiviteten finder sted søndag formiddag fra kl 9.30 til 11.30

Parkering

Se kort over Thorup Hede.

Affald

Affald skal kommes i affaldssække og lægges i de opstillede containere. Se kort i lederhåndbogen

Trailere

Da der er mange mennesker på lejren, vil vi bede om, at trailere, efter at være blevet tømt, bliver placeret på P-pladsen.

Afrejse søndag

Følg anvisningerne og hav tålmodighed.

EFTER kl. 13.30 – og når trafikregulerings folkene skønner det forsvarligt, vil der være mulighed for, at køre ind på lejrområdet med bil for at hente tungt materiel.

Forældre, som kommer for at hente børn, er velkommen til allerede at komme søndag formiddag, dels for at se deres børn opleve det afsluttende lejrbål, dels måske gøre en handel i 55° Nord.

Gør forældrene opmærksomme på inden de ankommer:

  • At parkering foregår på en mark.
  • At ingen forlader lejren før afslutningsceremonien er færdig.
  • At P-vagternes anvisninger SKAL efterkommes.
  • At hunde IKKE er velkommen, med mindre de er “funktionshunde” dvs handicaphunde mm

55° Nord Butikken

Bussen fra 55° Nord er på MUS-LEJR. Her kan der købes alt i spejdergrej.

Der er åben lørdag fra 11.30 og søndag fra 10.00- 14.00.

55° Nord vil være lukket i aktivitetsperioderne.

 

Der kan ikke købes slik, is og sodavand.

Diverse

Rygning: er kun tilladt ved gruppens bålplads, hvis gruppen tillader dette.

Hunde: Hunde er ikke velkommen. Ikke alle børn er trygge ved hunde, andre har allergier. Heller ikke alle hunde er lige sociale, hvorfor det kun er funktionshunde, eks. handicaphunde, der er velkomne på MUS-LEJR. Husk gerne forældrene på dette.

Bare fødder: det er IKKE tilladt at gå i bare fødder på pladsen. Det er rigtig mange flintesten i undergrunden som er frygtelige at få op i fødderne.

 

Lejrprogram

Fredag

17.00 Deltagerne ankommer og etablerer.

20.30 Afgang til lejrbål i underlejrene. Fælles lejrbål – derefter lejrhygge i egen lejr. Straks efter lejrbålet: Fælles leder møde på lejrbålspladsen, mindst 1 leder fra hver gruppe. 

22.30 Retræte. Ro i lejren. 

Lørdag

07.00 Reveille.

09.30 – 11.30 Aktivitetsperiode 1 –   Enhederne sørger selv for drikkevarer til spejderne under aktiviteten.

11.30 Frokost og legepause. 

11.30 55° Nord åbner.

13.00 – 15.00 Aktivitetperiode 2 – Enhederne sørger selv for drikkevarer til spejderne under aktiviteten.

15.00 Pause og fri leg

16.00 Samling i underlejrene for at gå til gudstjeneste. Medbring gerne fane. 

16.15 Gudtjeneste på lejrbålspladsen

17.15 Fotografering af (se lederhåndbogen)

18.00 Aftensmad

18.30 Fotografering af (se lederhåndbogen)

19.15 Fotografering af (se lederhåndbogen)

20.30 55° Nord lukker

20.30 Jeres eget lejrbål i underlejren

22.30 Retræte. Ro i lejren. 

Søndag

07.00 Reveille

08.45 Morgenandagt i underlejren. 

09.30 – 12.00 Aktiviter rundt om på centret. Enhederne er selv ansvarlige for hver deres aktivitet. 

10.00 55° Nord åbner. Forældre er meget velkommen. 

12.00 Fælles afslutningslejrbål med alle lejrens deltagere og gæster. 

12.30 Frokost – Herefter nedbrydning (Ingen synlig nedbrydning før Frokost pausen) – Afrejse