Pionere, Rovere, Seniore og Familielejr

Ås-lejren er mere end bare én lejr.  Der er en Pioner lejr for alle pionere og der bliver også en Roverlejr med deres egne aktiviteter, en Seniorlejr – uden ledere –  som er et fristed for alle seniorerne og ikke mindst en Familielejr hvis nogen gerne vil have familien med. 

Hvis du ønsker at bo i en af vores underlejre så kan du få mere information her

Senior lejren på dette års Ås-lejr bliver en kæmpe fælles lejr hvor alle spejdere i alderen 14-17 år kan tilmelde sig. Man kan tilmelde sig som en gruppe eller alene, uden problemer, da staben sørger for I bliver blandet i patruljer på kryds og tværs, så i kan gå hjem med en masse nye venskaber efter en uge på lejr.

I senior lejren går vi ind for fællesskab, så vi bygger et kæmpe spisebord, laver fælles mad og har en stor teltlejr, så der mulighed for at lære så mange at kende som muligt.

Prisen for at tilmelde sig senior lejren er dyre end for de andre. Dette skyldes at i betaler mad på forhånd, hvor grupperne skal gøre det individuelt senere, så prisen bliver det samme. Staben fordeler jer ud på en masse fede aktiviteter i løbet af ugen.

Praktisk:

Man skal medbringe eget telt, eller snakke sammen på forhånd med andre, som skal afsted, om en ledig soveplads i et telt, så vi er sikker på at der er plads til alle. Hellere for mange telte end for få.

I skal selvfølgelig pakke som en i skal på lejr i en uge med spisegrej, viskestykke og håndklæde, men udover har vi en dag ude af lejren, hvor i skal have ordentlige sko med til at gå i, en ekstra mindre taske så man kan pakke til en dagstur.

Vi anbefaler at du melder dig ind i Facebook gruppen ”Senior Netværket!”, hvor du som tilmeldt senior på Ås-lejr får en platform at få informationer om lejren, og evt. snakke med andre som også skal tiltage på lejren, og aftale fordeling af telte. Derudover kommer der info om andre fede ture for senior-spejdere i løbet af året.

I kan finde program tilmelding og andet info inde på Thorup hedes hjemmeside, og ellers er velkommen til at kontakte staben.

Roverlejren bliver lejren for spejderne der er 17+. Det bliver et sted hvor der er højt fokus på at være voksen-spejder, altså spejder som voksen. Der kommer både til at være masser af tid til at hygge sig på lejrpladsen, men der vil også være en række forskellige aktiviteter. De tilmeldte Klaner skiftes til at have en aktivitetsperiode, så man har også rig mulighed for selv at få en fed oplevelse ved siden af ens egen aktivitet.

Tirsdag vil hele dagen være en rejse. Dagen starter med en fælles andagt på lejrens fælles andagtsplads, hvor hele lejren deltager. Derefter går hele lejren i samlet flok på en rejse sammen, hvor vi ender på en aktivitetsplads, hvor nogle af de dygtige aktivitetsfolk, planlægger en fælles aktivitet for alle deltagere på lejren. Undervejs vil der være fælles frokost. Når den fælles aktivitet slutter, vil der være mulighed for roverne for at deltage på et løb, arrangeret af roverlejrens aktivitetsfolk. Ved aftensmadstid skydes et voksen-roverevent af stablen, hvor alle ledere og rovere på lejren er velkommen til gratis at deltage. Der vil være god mad, god musik og masser af hyggelig stemning. Og når du vil tilbage til lejren, vil vi være så tæt på at man nemt kan gå hjem til lejren.

På roverlejren er der tid til at være sammen med sin egen gruppe, men også tid til at være sammen med rovere fra andre grupper. Der vil være en fælles mastesejl, hvor vi rovere kan mødes omkring et bål, et spil eller andet. Man laver mad og sover på sin egen lejr, ellers er det bare at slå sig løs.

Alt kan ske i roverlejren og kun fantasien sætter grænser – så hiv dine rover-venner med, og få en helt særlig oplevelse.

 

UGEPROGRAM FOR ROVERLEJREN

 

LØRDAG SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
09.00 Andagt 09.00 Andagt 09.00 Andagt 09.00 Andagt 09.00 Andagt
FORMIDDAG Ankomst Etablering Aktivitet Klan 2 Rejsen Fælles morgenmad i cafeen Aktivitet Klan 3 Aktivitet Klan 5 Hjemrejse
MIDDAG Frokost Frokost Frokost Frokost i Dronninglund Frokost Frokost Frokost
EFTERMIDDAG Etablering Aktivitet Klan 1 Forberede Leder/ roverevent Rejsen Svømmehal i Hjallerup Aktivitet Klan 4 Aktivitet Klan 6
AFTEN Aftensmad Aftensmad Aftensmad Leder/ Roverevent Aftensmad Aftensmad Aftensmad
20.30 Lejrbål Drop in event Drop in event Leder/ Roverevent 20.30 Lejrbål / gudstjeneste Natløb ? 20.30 Lejrbål

 

 

Familielejren er for dig, som gerne vil med på Ås-lejr, men som ikke lige ‘passer ind’ i en af de andre lejre. Måske er du tilmeldt som medlem af staben, og har ikke tilknytning til en gruppe på selve lejren. Måske er du tilmeldt som Rover, og vil gerne have familien med på lejr. Det kan også være, at du kun planlægger at deltage i lejren én enkelt dag eller flere. I alle tilfælde er du meget velkommen til at bo i familielejren med telt, campingvogn eller lignende.

Men familielejren er ikke kun et sted, hvor man sover. Planerne for lejren er endnu på tegnebrættet, men som noget nyt vil der i år være aktiviteter for små som store børn og deres voksne – både i familielejren og rundt på lejrpladsen. Derudover vil arrangørerne sørge for at skabe ægte lejrstemning.

Lidt praktisk info – mere information kommer senere

  • Stabsmedlemmer kan spise i stabskantinen, men andre deltagere i familielejren skal selv stå for indkøb og madlavning.
  • Man tilmelder sig på dagsbasis – det koster 50 kr. per dag

PROGRAM FOR FAMILIELEJREN

LØRDAG SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
09.00 Andagt 09.00 Andagt 09.00 Andagt 09.00 Andagt 09.00 Andagt
FORMIDDAG 09.30 Aktivitet 09.30 Aktivitet Rejsen 09.30 Aktivitet 09.30 Aktivitet 09.30 Aktivitet Hjemrejse
MIDDAG Frokost i Dronninglund
EFTERMIDDAG 13.30 Aktivitet 13.30 Aktivitet 13.30 Aktivitet Rejsen 13.30 Aktivitet 13.30 Aktivitet 13.30 Aktivitet
AFTEN 20.30 Lejrbål 20.30 Lejrbål/ Gudstjeneste 20.30 Lejrbål

 

“Aktivitet” Betyder ar der bliver hængt en ny opgave op i samlingsteltet. Opgaven kan løses hvornår I vil og hvor I vil. Der vil være opgavebeskrivelse med billeder og materialer.

Hvis aktiviteten indebærer at man skal være der i et bestemt tidsrum, vil vi orientere om det senest dagen før.

Hvis du er fyldt 15 inden Åslejren starter, har du muligheden for at være med til at bygge lejren op. Pionerlejren starter tirsdag d. 13 juli og varer indtil lejren starter.

Det er selvfølgelig gratis at deltage, og du får alle tiders mulighed for at lære en del andre lejrdeltagere at kende inden selve lejren starter.

Det er selvfølgelig nogle dage hvor vi arbejder hårdt, men der er også tid til at være social og hygge sammen.

Der kommer nærmere besked om tilmelding, på hjemmesiden når vi kommer lidt tættere på, men ellers er du velkommen til at kontakte Teknik, Tom Jensen på tomspejder@gmail.com