Post A29

Om stedet: 

Dronninglund storskov byder med sine 961 ha på en naturoplevelse udover det sædvanlige. Skoven, der er præget af nåle- og løvskov, har et stort udvalg af afmærkede vandreture, både for børn og voksne. I skoven findes der ligeledes mange spor fra fortiden, eksempelvis Troldestenen, som er en rest fra istiden. Vendsyssels højeste punkt med sine 136 meter over havet. Knøsen, er ligeledes at finde i storskoven.

 

I skoven optræder et sjovt fænomen, hvor naturlovene er sat helt ud af spil. På et ganske bestemt sted i skoven kan du opleve den Forheksede Bakke, hvor vandet løber op af bakke i stedet for ned ad.  Dette kan opleves bestemt på cykel, hvor ned af bakken skal med kører rundt i pedalerne, mens op ad bakken kan du slappe helt af.

 

Et af de andre fænomener som storskoven dækker over er Sømosen. Sø mosen er en højmose, her er der masser af spændende historie om fortids folkeliv. 

Op til det forrige århundrede var skråningerne ved mosen nemlig bosted for over 40 familier, der alle var markedsfolk, artister, gøgler eller musikanter. Disse familier blev tiltrukket af mosens øde beliggenhed og bosatte sig i primitive hytter og jordhuler, hvor de holde til om vinteren. Om sommeren drog de rundt i landet og optrådte.