Aktiviteter

På årets Ås-lejr vil vi operere med 4 typer aktiviteter, det gælder for alle aktiviteter, at de bliver tilrettelagt af Ås-lejrens aktivitetsstab, men at enhedslederen er vigtig, når aktiviteten skal gennemføres. 

De bemandede aktiviteter
Her møder patruljen (+ evt. leder(e)) op på aktiviteten. Det er Ås-lejrens aktivitetsstab, der afvikler aktiviteten. 

Heldagsaktiviteter

Vi har 2 heldagsaktiviteter, hvor I tager væk fra Thorup Hede. For begge ture gælder, at man skal have sine ledere/ansvarshavende voksne med, som vil komme til at deltage aktivt i gennemførelsen af aktiviteterne i forskelligt omfang. Det er således ikke muligt for spejderne at tage alene fra lejren på heldagsaktivitet.

I forbindelse med heldagsaktiviteterne bliver det muligt enten selv at transportere sig til fods eller komme med bus.

Kasseaktiviteter, der skal bookes
Aktiviteten afvikles på egen lejrplads under enhedslederens instruktion. Kassen er booket i et bestemt tidsrum, og det er muligt at få en kort instruktion af Ås-lejrens aktivitetsstab, inden lederen skal afvikle aktiviteten.

Kasseaktivitet, jeg prøver lykken
Aktiviteten afvikles på egen lejrplads under enhedslederens instruktion. Kassen kan afhentes, hvis den er på hylden og det aftales med Ås-lejrens aktivitetsstab, hvornår den afleveres tilbage.

Aktivitetsperioder

Der vil være 9 faste aktivitetsperioder på lejren, hvor man kan vælge at bruge 2 af perioderne på en heldagsaktivitet væk fra Thorup Hede. Det er også muligt at komme på hike med eller uden overnatning. Det er også muligt at komme på hike med overnatning, som også rækker over 2 aktivitetsperioder. 

Ved hjælp af de mange kasseaktiviteter er det muligt at udvide med egne aktivitetsperioder, hvor man enten henter en af de aktivitetskasser, der ikke skal bookes, eller får booket en aktivitetskasse og laver en aktivitet fx efter aftensmaden. 

Aktivitetsperioderne kan ses på ugeprogrammet, som ligger på hjemmesiden under Lejrprogram.  

 

Hike

Hike på Hærvejen
På Hiken vil der være fokus på naturen – vi vil benytte app “seek by iNaturalist”; men der vil også være tid til eftertænksomhed og stilhed.
Når dagens vandring på Hærvejen er slut, er vi fremme ved hytten “Millerskoven”, hvor aftensmaden skal klargøres til et fælles festmåltid – derefter hygge og afslapning.
Medbring sovepose/liggeunderlag, spisegrej og tandbørste.
Hikens længde vil være ca 25 km. i alt.
Første Hike er fra mandag d. 15. juli med start fra lejren kl. 13.00 og som er tilbage i lejren tirsdag d. 16. juli senest kl. 11.30
Anden Hike er fra torsdag d. 18. juli med start fra lejren kl. 13.00 og som er tilbage i lejren fredag d. 19. juli senest kl. 11.30